Sams Kledingactie

  Martinuskerk, Doesburg
  23 september 2022
  18:00 uur


  DOESBURG – Op vrijdag 23 september van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 24 september van 9.00 tot 10.00 uur worden in de Martinuskerk in Doesburg kleding en schoenen ingezameld door de Sam-vrijwilligers. De donaties komen ten goede aan het onderwijsproject van Cordaid in het Afrikaanse land Burundi, gelegen tussen Rwanda, Congo en Tanzania.
  Naast kleding en schoenen mag er ook speelgoed, knuffels en huishoudtextiel in de vorm van dekbedovertrekken (graag compleet met kussenslopen), lakens, handdoeken, theedoeken, vaatdoeken, washandjes en zakdoeken gedoneerd worden. Alles wel graag separaat van de kleding verpakt in een gesloten plastic zak. Sams vrijwilligers nemen geen gordijnen, vloerbedekking, tuinkussens en tafelkleden aan.
  Het krijgen van kwalitatief goed onderwijs is de beste manier om mensen uit extreme armoede te helpen. Kinderen die onderwijs krijgen kunnen hun eigen leven, maar ook dat van hun kinderen, aanzienlijk verbeteren. Ze krijgen zicht op een betere toekomst, mogelijk een baan, kunnen wat onafhankelijker worden en het komt de economie van het land ten goede. Met de donaties kunnen in de gemeenschappen Mbuye en Bukeye, in de provincie Muramvya, ruim 45.000 kinderen kwalitatief goed onderwijs krijgen.

  samskledingactie.nl