Concert Cantado

  Nicolaaskerk, Ellecom
  25 september 2022
  15:00 uur


  ELLECOM – Vrouwenkwartet Cantado verzorgt zondag 25 september een concert in de Nicolaaskerk in Ellecom. Het optreden begint om 15.00 uur.

  Cantado bestaat uit vier zussen Adolfsen. Zij hebben een bijzondere band met de Ellecomse kerk; hun vader was hier tussen 1970 en 1976 predikant. Het gezin woonde altijd dicht bij en zelfs een beetje in de kerk. Vroeger werd er door het gezin, dat naast de vier zussen ook nog vier broers telt, veel gemusiceerd, in allerlei samenstellingen.
  Ruim 20 jaar na het overlijden van hun vader en een half jaar na dat van hun moeder, verzorgen de zussen in vier van ‘zijn’ kerken een concert. Zondag de 25e doen zij dus Ellecom aan.
  In het concert Cantado op Kerkenpad staat de componist Henry Purcell centraal. Zijn liederen zijn voor de muzikale jeugdherinneringen van de zussen van grote betekenis: thuis werden ze met grote regelmaat gezongen bij de piano. Naast de liederen van Purcell wordt een aantal nummers in het lichtere genre uitgevoerd. Uitvoerenden zijn mezzosopranen Jonneke en Elsbeth, sopraan Ine en alt Paula. Zij worden bij enkele liederen op piano begeleid door Merel Adolfsen.
  Daarnaast is er een optreden van Mayn Kholem, een duo dat Jiddische liederen brengt. Dit duo bestaat uit zangeres Ella Visser en accordeonist Lenie Adolfsen-Overeem.

  De toegang tot dit concert bedraagt 10 euro. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dorpskerkellecom.nl. Kaartjes zijn ook te reserveren bij Bakkerij Samberg te Ellecom of via tel. 0313-416200.

  www.cantado.jouwweb.nl