Markt Priesnitzhoeve

  , Laag-Soeren
  11 september 2022
  11:00 uur


  LAAG-SOEREN – Op zondag 11 september openen drie monumenten van 11.00 tot 16.00 uur hun deuren geopend tijdens Open Monumentendag in Laag-Soeren.

  Op het Landgoed Laag-Soeren wordt op zondag 11 september om 11.00 uur en om 14.00 uur iets verteld over de geschiedenis van dit prachtige gebouw en iemand van de duurzaamheidsgroep verteld waar ze op dit moment mee bezig zijn op het gebied van duurzaamheid.
  Het Kerkje opent de deuren voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van dit kerkje.En ten slotte wordt er tijdens Open Monumentendag op de Priesnitzhoeve een marktje georganiseerd wat in het teken staat van duurzaamheid. Het zelf maken van briketten voor de kachel, houtverwerking van gebruikt pallethout, kleding maken van zelfgesponnen wol, de weverij en imkers vereniging uit Brummen zijn aanwezig en er wordt vertelt over de geschiedenis van deze omgeving aan de hand van keien en stenen. Het Priesnitzmonument staat naast de Priesnitzhoeve en is een bezienswaardigheid wat verlicht wordt door duurzame lampen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel van deze horecagelegenheid. Vier jaar geleden zijn er zonnepannen op de eeuw-oude schuur gelegd en sinds kort wordt er gewerkt met een warmtepompboiler die binnenkort voorzien wordt van een warmtepomp.

  info@depriesnitzhoeve.nl