Taxatiemiddag

  Hotel Landgoed Avegoor, Ellecom
  8 september 2022
  13:00 uur


  ELLECOM – Op donderdag 8 september vindt er een taxatiemiddag plaats in Hotel Landgoed Avegoor in Ellecom. Taxateur Arie Molendijk taxeert daar oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

  De bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail”, laat Molendijk weten.
  De kosten voor een taxatie zijn 5 euro voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. “U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief”, legt Molendijk uit.
  Bezoekers zijn van harte welkom en worden vriendelijk ontvangen in het restaurant van het hotel op donderdag 8 september van 13.00 tot 15.30 uur. Er is een vrije inloop en er hoeft geen afspraak gemaakt te worden.

  molendijkboeken.nl