Broze Aarde

  Martinikerk, LOC17, Doesburg
  10 september 2022
  01:00 uur


  DOESBURG – In het weekend van Broze Aarde Doesburg, zaterdag 10 en zondag 11 september, zijn er in Doesburg allerlei gratis activiteiten voor kinderen. Wie daaraan meedoet leert op een leuke manier iets over de kwetsbaarheid van onze broze planeet.

  Op zaterdag kunnen er in de Martinikerk vogelbroedkastjes en insectenhotels gemaakt worden, waarbij de kinderen worden geholpen door de vrijwilligers van Houtdoe en bij LOC17 kunnen de kinderen samen met Rosalie de Graaf, van RoosArt, een eigen kunstwerk maken. Op zondag is er bij LOC17 een Galaxy Art Workshop. Bij mooi weer zal de workshop buiten gegeven worden.De zelf gemaakte kunstwerk mogen natuurlijk meegenomen worden naar huis. Het zelf meenemen van een hamer, nijptang en liniaal of rolmaat en dragen van oude kleren en schoenen wordt sterk aangeraden. De kinderen krijgen een schort maar er kan verf op de kleding of schoenen terecht komen. De verf is slecht uitwasbaar en Organisatie Broze Aarde is niet verantwoordelijk voor verf op kleding of schoenen. Handige en creatieve ouders wordt gevraagd op te helpen bij de begeleiding van de kinderen. Om mee te doen aan Broze Aarde moeten kinderen aangemeld worden op brozeaarde.nl. Tijden waarop de activiteiten plaats vinden zijn te vinden in het programma op de website.

  Op beide avonden is er in de Martinikerk van 20.00 tot 22.15 uur ook een uitvoering van een bijzonder muziekstuk, met tekst van de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog en muziek van de Zuid-Afrikaanse componist Antoni Schonken. Het muziekstuk gaat over onze kwetsbare, Broze Aarde. Kaarten voor dit concert kosten 19,50 euro per persoon en kunnen besteld worden via de website.

  brozeaarde.nl