Oranjefeest

  Diverse locaties, Angerlo
  1 september 2022
  00:00 uur


  Oranjefeest in Angerlo

  ANGERLO – Op woensdag 31 augustus gaat het jaarlijks Oranjefeest in Angerlo weer van start.
  Om 18.15 uur start de optocht door Angerlo met o.a het Koningspaar van 2019 Gerard en Ada Kuster, muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers en verklede schoolkinderen. Het thema van de optocht is dit jaar ‘Doe eens gek’. Iedereen mag zich aansluiten bij de optocht, dus ook ouders, verzorgers, opa’s en oma’s.

  Na de optocht wordt Oranjefeest officieel geopend met een traditionele vendelhulde. Het feest zal zich voortzetten in zalencentrum De Meent te Angerlo.
  Donderdag 1 september om 11.00 uur start het ringrijden per tractor en om 12.00 uur het vogelgooien voor dames en het schijfschieten. Om 13.00 uur start het vogelschieten met aansluitend het Koningsschieten. De winnaar volgt de huidige schutterskoning Gerard Kuster op en mag zich een jaar lang Koning(in) van Angerlo noemen.’ s Middags van 15.00 tot 20.00 uur kan er gefeest en gedanst worden in zalencentrum De Meent onder leiding van het toporkest ‘Partyband Heer en Meester’.

  Vrijdag 2 september om 9.30 uur is er een filmochtend voor de kinderen van groep 1 t/m 4 van de Trompetter en de kinderen van Villa Pip. De kinderen van groep 5 t/m 8 van de Trompetter hebben diverse kinderspelen zoals vogelgooien en ringrijden.
  Om 9.45 uur begint het dogcartrijden met paard en wagen en om 10.30 uur ‘Partyband Heer en Meester’.
  Vanaf 13.15 uur is de prijsuitreiking van de volksspelen en wordt de nieuwe koning gehuldigd. Aansluitend is er voor de kinderen de kinderdans met een traktatie.’s Avonds kan er vanaf 20.30 uur gedanst en gefeest worden in zalencentrum de Meent onder leiding van het orkest Slamm.
  Een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud met twee toporkesten waarmee het goed feesten en dansen is.

  www.facebook.com/OranjeverenigingAngerlo