Kermis

  Concordia, Brummen
  29 augustus 2022
  00:00 uur


  BRUMMEN – Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 augustus is het weer kermis in Brummen. Na twee jaar ontbering is dit het feest waar jong en oud reikhalzend naar uitkijkt. Als vanouds zal Dorpslokaal Concordia vier dagen lang de plek zijn waar Brummen samenkomt om er ook dit jaar een onvergetelijke happening van te maken. Om dat mogelijk te maken is er een gevarieerd programma samengesteld en wordt het door de samenwerking met een aantal verenigingen en uiteraard het Sint Jans Gilde een waar dorpsfeest.

  Na de verbouwing van Concordia is de terreinindeling iets aangepast met een grotere tent en een centraal podium. Vanaf dit podium zullen de optredens plaats vinden van de DJ’s zangers en band.
  Op vrijdag 26 augustus wordt het volksfestijn geopend met een optreden van DJ Wesley van der Kraats met gevarieerde feestmuziek. Op zaterdag 27 augustus neemt DJ Laurens het stokje over en wordt hij op het podium ondersteund door zanger Dennis Wiltink. Vanaf zondagmiddag 15.00 uur is DJ Sander tot laat in de avond de man op het podium. De band ‘Music On Demand’ gaat er helemaal een feest van maken. Deze hechte vriendengroep speelt het gehele optreden nummers op verzoek vol humor en energie.
  De start van de Vogelwei op kermismaandag 29 augustus is traditiegetrouw bij Concordia. Vanaf daar zullen de oudkoningen en het Sint Jans Gilde naar de wei trekken onder muzikale begeleiding van de Pretband. ’s Middag is de huldiging van de koning of koningin op het balkon. Vanaf dat moment zal DJ Jeronimo het feest extra luister bijzetten. En om de kermis helemaal goed af te sluiten komt zanger Party Harry de boel nog eens op de kop zetten.

  Voorverkoop munten

  Sinds 18 augustus tot vrijdagavond 26 augustus zijn de munten voor de kermis in de voorverkoop. Ze zijn verkrijgbaar tijdens de openingstijden van Concordia van donderdag tot en met zondag.
  De organisatie van het kermisweekend is zeer verheugd met de samenwerking met verschillende geledingen in de Brummense bevolking. Zo zullen verenigingen de centrale bar bezetten op het buitenterrein. Dit jaar zijn dat Vv Oeken, zangvereniging Chic & Shanty en mannenkoor Hardkoor. Tot slot is er een zeer nauwe en goede samenwerking met het Sint Jans Gilde dat Concordia als hun thuishonk zien.