Heidebustocht

  Start: NS-station, Velp
  20 augustus 2022
  09:10 uur


  VELP – De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen verzorgen zaterdag 20 augustus een geheel verzorgde bustocht langs de bloeiende heide op het zuiden van de Veluwe. Deze tocht is georganiseerd speciaal voor mensen die minder goed ter been zijn.

  De start is in Velp, waarna de rit langs kasteel en park Rosendael voert. Vervolgens kronkelt de bus over de Posbank voor een mooi uitzicht over de heidevelden. Bij de Oliemolen in Eerbeek staat de koffie klaar, wordt de molen bezocht en kan een blik worden geworpen op Huis te Eerbeek. Daarna gaat de rit verder naar de Loenermark. Hier krijgen de deelnemers uitleg over het gebied en worden de schaapsherder en zijn kudde bezocht. Via Beekbergen gaat het vervolgens naar landgoed het Spelderholt, een van de eerste projecten van de voormalige Heidemaatschappij. Met uitzicht op het ´kasteel´ wordt genoten van de lunch.
  Na de lunch gaat de tocht verder via een prachtige route door het bosgebied Bruggelen, langs het Orderbos, Hoog Soeren en Kootwijk. Ook langs deze route staat de heide volop in bloei. Via Harskamp komt het gezelschap bij landgoed Groot Warnsborn. Hier staan nog een dankje en hapje klaar. Daarna gaat de tocht terug naar het startpunt in Velp.
  Vertrek van deze tocht is om 9.10 uur vanaf NS-station Velp. De excursie duurt ongeveer 8 uur. De activiteit is geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn, maar er wordt onderweg wel een paar keer in- en uitgestapt en korte stukjes gewandeld. Rolstoelen kunnen niet mee, rollators wel. Tickets zijn te koop via www.glk.nl/excursies.

  Foto: Louise Spaargaren