Orgelconcert

  NH Kerk, Beekbergen
  8 augustus 2022
  20:00 uur


  BEEKBERGEN – Hugo van der Meij bespeelt maandag 8 augustus het Koninklijke Schilling Orgel in de dorpskerk in Beekbergen. Het concert begint om 20.00 uur en eindigt met een samenzang. De entree kost 10 euro.

  Hugo van der Meij (1992) was al op zeer jonge leeftijd achter de piano te vinden en begon op zijn 8e met lessen van Peter Bontje. Toen hij 16 jaar oud was, ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn, eveneens in Katwijk. Hij was 20 jaar oud toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van drie mannenkoren, een gemengd koor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 30 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerk te Katwijk en speelt regelmatig diensten in andere kerken.
  In Beekbergen bespeelt Hugo het 17 stemmen tellende Koninklijke Schilling orgel, ook wel het Oranjeorgel genoemd. Dit orgel werd in 1780 gebouwd voor de Hervormde Kerk in Apeldoorn en in 1839 geschonken aan de Beekbergense kerk. Het is het oudste monument in de gemeente Apeldoorn.