Onthulling wapenbord

  Protestantse kerk, Loenen
  28 augustus 2022
  10:00 uur


  LOENEN – Tijdens de dienst van zondag 28 augustus, om 10.00 in de Protestantse Kerk in Loenen, wordt een oud wapenbord in de kerk onthuld.
  De familie Hackfort had wapenborden, wandborden met de familiewapens erop van de voorouders. Elk van één persoon. Lange tijd werd gedacht dat ze verloren waren gegaan. Maar er blijken nog verschillende borden bewaard gebleven.
  Het wapenbord van Elisabeth Maria Hackfort uit de 17e eeuw bleek onder beheer van Geldersch Landschap & Kastelen in kasteel Cannenburch te hangen, in Vaassen. Mede op initiatief van Corrie de Kool en met de royale medewerking van Geldersch Landschap en Kasteelen heeft het wapenbord de weg teruggevonden naar Loenen. Daar zijn de Loenenaren heel blij mee. Het geeft nog meer de historische waarde van het kerkgebouw aan en past ook bij de familiegrafsteen die in de kerk ligt.
  Het wapenbord wordt op zondag 28 augustus onthuld. Daarna zal het ook te zien zijn in de kerk. Er is met de Kerkenraad een leenovereenkomst voor getekend, dat het in deze kerk mag blijven, de plek waar het ook ooit gehangen heeft. Loenen wordt een historisch monument rijker.