Concert Viride Strijkkwartet

  Ludgeruskerk, Hall
  12 augustus 2022
  20:00 uur


  HALL – Het Viride Strijkkwartet, bestaande uit bachelorstudenten van het Haags Conservatorium, speelt vrijdag 12 augustus in de Ludgeruskerk in Hall. Het concert begint om 20.00 uur.

  De organisatie van het Nationaal Jeugdorkest (NJON) verkoos het Hallse kerkje dit jaar voor het eerst als podium voor het bekende festival Muziekzomer Gelderland. Dit festival wordt dit jaar gehouden van 29 juli tot en met 14 augustus op uiteenlopende bijzondere locaties. De middeleeuwse Ludgeruskerk in Hall beschikt niet alleen over een uitzonderlijke akoestiek, maar is ook een sfeervolle muziekomgeving.
  Het Viride Strijkkwartet speelde eerder al bij Podium Witteman, op NPO Radio 4 en concertzalen in binnen- en buitenland. In Hall brengen de jonge muzikanten een programma met Beethovens strijkkwartet nr. 6 in Bes, opus 18, het strijkkwartet nr. 9 van Sjostakovitsj en het strijkkwartet in C opus 33 nr. 3 van Haydn, ook wel getiteld De Vogel.
  De Ludgeruskerk sluit daar perfect bij aan met z’n eeuwenoude plafondschilderingen. In totaal zijn 33 vogels terug te vinden op de gewelven. Bij aanvang van het concert wordt en korte toelichting worden gegeven op het bijzondere interieur van de kerk. Na het concert is er voor liefhebbers een rondleiding te volgen.
  Kaarten reserveren voor dit concert kan via www.muziekzomer.nl.