Open dag

  St. Joriskerk, Doesburg
  6 augustus 2022
  11:00 uur


  DREMPT – De Sint Joriskerk in Drempt is in de maand augustus elke zaterdag geopend voor bezoekers. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden om de kerk te bewonderen, die bekendstaat om de bijzondere wandkleden. Deze werden in 1964 geknoopt door de inwoners van het dorp om de akoestiek te verbeteren.
  Daarnaast is er de komende week, tot en met vrijdag 12 augustus, een expositie Beelden Spreken te zien van kunstenaar André Bikker uit Doesburg. Deze wordt om 14.00 uur geopend door Dirk Engelage, voormalig predikant van Drempt en Oldenkeppel. Bikker en Engelage ontwikkelden samen een serie over troost. De predikant schreef de poëzie en de kunstenaar brandde daarbij beelden op hout.
  Daarnaast zijn de grote kunstwerken van Bikker voor het eerst samen in één tentoonstelling te zien, zoals de Appeltjes van Oranje en de Jakobsladder. Ook toont hij ook zijn nieuwste project Lichtdragers, een serie shirts voor vluchtelingen, en nieuw grafisch werk. André Bikker is de komende zeven dagen present in de kerk om over zijn werk te vertellen.

  stjoriskerkdrempt.nl
  www.andrebikker.nl