Kermistoertocht

  Start: terrein Broekstraat, Klarenbeek
  20 augustus 2022
  10:30 uur


  KLARENBEEK – Op zaterdag 20 augustus herleven oude tijden in Klarenbeek en omgeving. Oude tractoren, Solexen, Zundapps, Kreidlers en andere oude bromfietsen van lang geleden zijn dan op de weg te zien tijdens de Kermistoertocht. De inschrijving is inmiddels geopend.

  Deze toertocht hoort bij het programma van de vierdaagse Klarenbeekse Kermis. De Oranjevereniging Klarenbeek organiseert de toertocht in samenwerking met een aantal clubs die hun hobby hebben in klassieke voertuigen. Dit zijn de SCV Oldtimers, de Solexclub uit Teuge, de Zundappclub uit Empe en de Kreidlerclub uit Klein Amsterdam.

  Vanaf 10.30 uur kunnen de deelnemers zich melden op het kermisterrein aan de Broekstraat. De stoet rijdt dan twee routes: een korte route van 30 kilometer voor tractoren en Solexen en een lange route van ongeveer 70 kilometer voor motoren, auto’s en brommers. Tijdens de tocht is er een tussenstop. Deelnemers aan de korte route houden halt bij Dorpshuis ‘t Oortveld in Empe en bij de grote route is de stop bij café De Tol in Hummelo. Na terugkomst in Klarenbeek worden alle voertuigen op het kermisterrein opgesteld, zodat iedereen ze nog uitvoerig kan bekijken.
  Er wordt een grote deelname verwacht. Iedereen mag meedoen met een klassieke auto, motor of Solex. Deelnemers aan de toertocht hoeven geen lid te zijn van een van de hobbyclubs. Tot maandag 15 augustus kan men zich aanmelden bij L. Kleverwal, tel. 06-28646091 of laukleverwal@live.nl, of bij J. Spijkerbosch, tel 06-23281015. Het inschrijfgeld is 10 euro per persoon.