ART-route

  Diverse adressen, Brummen
  31 juli 2022
  12:00 uur


  REGIO – Zaterdag 30 en zondag 31 juli stellen de deelnemers aan de kunstroute van ART Brummen hun ateliers weer open voor bezoekers. Verschillende locaties in Brummen, Eerbeek en Loenen zijn deze dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

  De acht vaste deelnemers van ART laten hun nieuwste kunst zien en vertellen graag over hoe hun werk tot stand komt. Er komen veel verschillende disciplines aan bod, mede dankzij de gastexposanten.
  Zo is Elza Bouwman te gast bij bij Annie Elissen aan de Zegerijstraat 7a in Brummen. Mens, kleur en de ontmoeting met de wereld zijn voor Elza het hoofdthema. De exacte weergave van de zichtbare werkelijkheid is niet essentieel. Persoonlijke interpretatie en sfeerimpressie staan voorop. Annie Elissen zelf toont schilderijen en veel nieuw beschilderd porselein en glaswerk.
  Een klein eindje verderop in de Zegerijstraat is houtdraaier Otto Koedijk te vinden op nummer 35. Hij maakt schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap en zoveel meer. Hij werkt altijd met regionaal hout. Zijn gastexposant Jelle van de Ridder toont hier landschappen, maar ook portretten in olieverf. Eerlijk weergegeven portretten, waarin de ziel is vastgelegd.
  Rob Kuulkers heeft vanuit zijn creativiteit sterk de behoefte om beelden en wat die met hem doen vast te leggen. Dat doet hij in steen, met keramiek, fotografisch en experimenteel met andere materialen. Ook hij heeft twee gastexposanten in zijn tuin aan de Karekietstraat 1 in Brummen. Linda Smit uit Eerbeek schildert vooral met olieverf portretten van dieren en mensen. Marion Steur is dichter te Doesburg. Poëzie is haar vergrootglas, natuur is haar heelal. Haar gedichtenbundels worden tentoongesteld en op zondagmiddag komt ze tussen 15.00 en 16.00 uur haar gedichten voordragen.
  De veelzijdige Piet van Middelaar woont en werkt aan de Burgemeester de Wijslaan 22, eveneens in Brummen. Piet beeldhouwt, schildert en schrijft.

  Vlakbij de kerk aan de Kerkstraat woont en werkt Joop van Ulden op nummer 6. Hij is bekend om zijn fantasievolle vogelhuisjes in keramiek. Ook de kerk waarop hij uitkijkt heeft hij mooi in keramiek weergegeven en kan onderdak bieden aan meerdere vogels. Net zoals zijn ‘flatgebouwen’ en ’twee-onder-één-kap’.
  Sinds 2021 woont en werkt Emeke Buitelaar met veel genoegen op nummer 4. Ze maakt kleurrijke mozaïeken en kunstwerken in diverse technieken. Het gaat haar om de symboliek en ontmoetingen.

  Marieke Ruijgrok weet de bezoekers te verrassen in het oudste huisje van Eerbeek aan de Boshoffweg 2. Intuïtief werkend met haar handen in de papier-pulp maakt zij koppen van mensen. Zij bedekt ze daarna met een huidje van Abaca-papier, waarna zij ze beschildert met acrylverf. Daarnaast schildert zij landschappen en plein air, in weer en wind.
  Mieke Diekmann stelt haar bronzen beelden tentoon in haar tuin aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen. De combinatie tussen de bronzen figuren en het RVS geeft een prachtige beweging in haar beelden. Ook zijn er verschillende nieuwe schilderijen van haar hand. In haar galerie is werk te zien van andere kunstenaars. Anita Welberg toont met glazen bomen en objecten en Lilian Wessels maakte Afrikaanse vrouwen van keramiek.

  www.art-brummen.nl