Open NK Schaken

  Theothorne, Dieren
  2 augustus 2022
  13:00 uur


  DIEREN – Van 25 juli tot en met 4 augustus vinden in Café en Zalencentrum Theothorne te Dieren weer het Open NK en de Bondswedstrijden schaken plaats. Dit wordt de 52ste editie van dit toernooi in de gemeente Rheden, ditmaal met een paar leuke extra activiteiten.

  Naast de bestaande hoofdsponsor UpcoPAY heeft de Stichting Open Nederlands Schaakkampioenschap een nieuwe sponsor aangetrokken: het internationale schaakleerplatform Chessable, dat interactieve online schaakcursussen publiceert met topspelers en coaches, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen. Chessable is tevens sponsor van het Wereldkampioenschap Schaken, het op dit moment plaatshebbende Kandidatentoernooi en de aankomende Schaakolympiade in Chennai, India, die ongeveer gelijktijdig met het Open NK wordt gehouden. Chessable steunt onze organisatie met een geldbedrag en ook met diverse prijzen zoals cursussen en PRO lidmaatschappen. De snelschaak- en rapidtoernooien zullen worden omgedoopt in respectievelijk het Chessable Open OSBO Snelschaakkampioenschap op vrijdagavond 29 juli en het Chessable Rapidtoernooi op zaterdagmiddag 30 juli.

  Maar er zijn ook twee nieuwe groepen schakers die hun weg naar het Dierense Theothorne hebben gevonden. Gelijktijdig met het snelschaaktoernooi op vrijdagavond zal het NK Snelschaak voor Doven en Slechthorenden plaatsvinden. Zaterdagmiddag wordt er naast het traditionele rapidtoernooi ook gestreden om het NK Pastores 2022 in een apart rapidtoernooi.Het totale aantal aanmeldingen voor de diverse evenementen van dit UpcoPAY Open Nederlands Schaakkampioenschap 2022 heeft inmiddels de driehonderd overschreden. Aanmelden kan nog steeds.

  Er wordt dagelijks geschaakt van 13.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van zondag 31 juli, dat is een rustdag. Op de laatste dag in het toernooi, donderdag 4 augustus, wordt er gespeeld van 12.00 tot 18.00 uur. Het OSBO Open snelschaakkampioenschap wordt gespeeld op vrijdag 29 juli vanaf 19.30 uur. De prijsuitreiking is dan rond 23.00 uur. Zaterdag 30 juli is er een Rapidtoernooi, de eerste ronde is om 10.00 uur, de laatste start om 15.15 uur.

  www.schaken.nl/onk