Open huis

  St. Joriskerk, Drempt
  23 juli 2022
  11:00 uur


  St. Joriskerk opent deuren

  DREMPT – In de maanden juli en augustus stelt de St. Joriskerk in Drempt elke zaterdag haar deuren weer open voor bezoekers. De kerk is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.
  De St. Joriskerk staat bekend om de wandkleden, die in 1964 werden opgehangen om de akoestiek in de kerk te verbeteren. De tien tapijten zijn ontworpen door kunstenares Gunhuld Kristensen en werden in een paar maanden tijd geknoopt door zo’n 120 mannen, vrouwen en kinderen uit Drempt. Deze tapijten zijn tijdens de open zaterdagen te bewonderen. Gastheren en -vrouwen kunnen bezoekers hier meer over vertellen, evenals over de kerk zelf. Ook is Garri Jansen elke zaterdag aanwezig om zelfgemaakte kaarten te verkopen. De opbrengst is bestemd voor het Rode Kruis.
  Zaterdag 23 juli toont bovendien Astrid Bulsink haar digitale beeld en bewerking. Astrid (1965) is al sinds haar 13e actief in de fotografie. Zowel op het gebied van foto’s maken als deze afdrukken in de donkere kamer. Hierbij wordt zowel het model als het beeld gemanipuleerd. Astrid maakt afdrukken door middel van blauwdruk of een eigen ets-techniek die ze daarna soms inkleurt.