Regiokampioenschap

  Manege IJsselruiters, Brummen
  30 juli 2022
  09:00 uur


  BRUMMEN – Vrijdag 29 en zaterdag 30 juli worden de Gelderse Kampioenschappen, de Regiokampioenschappen voor Gelderland en Flevoland, gehouden bij RV&PC De IJsselruiters in Brummen.

  Dit jaar heeft De IJsselruiters van de hippische bond KNHS Regio Gelderland de organisatie van het Regiokampioenschap toegewezen gekregen. De vereniging is verheugd dat Joop Breukink wederom zijn terreinen, direct tegenover de manege aan de Eerbeekseweg 1a, ter beschikking heeft gesteld. Hierdoor is het voor de vereniging mogelijk om het kampioenschap voor de disciplines dressuur en springen voor pony’s en paarden te organiseren.

  Zo’n veertig vrijwilligers zijn tijdens het evenement iedere dag in de weer zijn om het een succes te maken. Maar ook in de weken voor het evenement zijn de vrijwilligers bezig met de nodige voorbereidingen. Een week voor aanvang wordt begonnen met de opbouw van het terrein, faciliteiten en parkeermogelijkheden. Gelukkig voor de vereniging neemt het Regiobestuur van het KNHS Regio Gelderland ook een deel van de werkzaamheden uit handen, zoals de inschrijvingen.

  Op vrijdag 29 juli start het evenement in de ochtend met de ponydressuur en springen voor de paarden. In de middag is de dressuur voor paarden en springen voor de pony’s. Op zaterdag zullen diverse finales zijn en zullen de hoogste klassen van het springen paarden van start gaan.

  Deelnemers zijn de beste ruiters van de zeven kringen uit Gelderland en Flevoland. Zij strijden voor de prijzen. De beste ruiters van dit kampioenschap worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in september. Het programma in Brummen is gevarieerd met dressuur, springen, vier en zestallen Kür op muziek en verenigingskampioenschappen. Meedoen aan het verenigingskampioenschap betekent dat je vier ruiters moet afvaardigen in de dressuur en vier in het springen. De vereniging met de meeste punten is kampioen.
  Het belooft een mooi spektakel te worden, voor deelnemers en de toeschouwers. Het terrein aan de L.R. Beijnenlaan te Brummen is fraai gelegen en de toeschouwers hebben een uitstekend zicht op de wedstrijden. Naast al het paardenspektakel is er een strodorp en een cateringtent. De entree is gratis.