Opening expositie Nieuwe Ruimte

  Guus Dijkhuizenplantsoen, Velp
  17 juli 2022
  15:00 uur


  VELP – Nieuwe Ruimte, het Rhedens podium voor beeldende kunst, presenteert een nieuwe expositie. Van 17 juli tot en met 14 augustus is werk te zien van drie beeldend kunstenaars. Jolanda Verstegen is kunstenaar van de maand. Zij nodigde collega’s Marieke Laverman en Nicoline Nieuwenhuis uit om mee te exposeren.

  Het werk dat Jolanda Verstegen maakt, nodigt vaak uit om te worden aangeraakt, misschien door het gebruik van textiele materialen. Zij noemt haar werk dan ook ‘aaibare kunst’ en beweegt zich daarbij tussen het maken van schilderijen, collages en objecten veelal in gecombineerde technieken. Schilderen op doek met acrylverf en op zijden stoffen met zijde verf. Zo borduurt zij haar schilderijen en gebruikt de naaimachine om papier te bewerken.
  Marieke Laverman biedt een blik op de schoonheid van de natuur. Met haar schilderwerk laat ze stukjes daarvan zien. Laverman vindt haar inspiratie vooral in kleurvlekken. Daarom liggen haar onderwerpen dicht bij organische vormen, zoals bloemen, bomen, de natuurlijk omgeving. De onderwerpen variëren van een heel klein zandkorreltje of bloempje tot grootse landschappen en riviergezichten.
  Aangeraakt door de natuur om haar heen schildert keramist Nicoline Nieuwenhuis haar natuurimpressies met gekleurd kleislib op de nog vochtige huid van een kom of vaas. Met het gelaagde gebruik van verschillende soorten rivierklei, scherven en gruis krijgt de huid van het object een weerbarstige structuur. Nicoline ziet haar kommen en vazen als perfecte dragers van haar schilderingen met grafische elementen. Natuur inspireert haar, iedere dag is verschillend met de beweging van de seizoenen en veranderingen van het weer.

  De expositie wordt op zondag 17 juli geopend, om 15.00 uur op het Guus Dijkhuizenplantsoen, naast het Oranjeplein in Velp. De expositie is elke zondag te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. De expositieruimte is gelegen aan de Oranjestraat 36a in Velp. Gratis entree.