Orgelconcert

  NH Kerk, Beekbergen
  18 juli 2022
  20:00 uur


  Orgelconcert in Beekbergen

  BEEKBERGEN – Het orgelconcert in de NH Kerk in Beekbergen wordt maandag 18 juli verzorgd door Gert van Hoef. Hij speelt verschillende eigen improvisaties. Het concert eindigt met een samenzang. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro. Een abonnement voor 4 concerten kost 30 euro.

  Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Op 13 jarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa. Van zijn ouders kreeg hij een orgel waarop hij zichzelf wegwijs maakte. Hij volgde lessen bij diverse organisten en ontwikkelde een eigen repertoire. In juni 2010 kreeg hij, ter gelegenheid van zijn 16e verjaardag, een dvd-opname aangeboden op het Moreau-orgel in de Sint-Janskerk te Gouda. Ook werd hij in deze maand benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen.
  Sinds september 2011 kreeg Gert orgelles van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, die hem voorbereidde op zijn conservatoriumstudie. In die periode werd hij ook de vaste organist van de Emined orgeltoonzaal in De Punt in Voorthuizen. In september 2013 begon zijn studie bij Jos van der Kooij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met hoofdvak orgel. Hij kreeg zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam en studeerde ook muziektheorie, muziekgeschiedenis en koordirectie. Naast zijn Conservatoriumstudie gaf Gert al veel orgelconcerten in binnen- en buitenland. In de zomer van 2018 heeft Gert zijn studie aan het conservatorium afgerond en behaalde hij het einddiploma.