Bijeenkomst Boekfiets

  Bibliotheek, Brummen
  13 juli 2022
  09:30 uur


  BRUMMEN – De bibliotheek in Brummen zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om met de Boekfiets in de buitenlucht door de gemeente Brummen op pad te gaan. De Boekfiets is een laagdrempelige, gezinsgerichte aanpak gericht op preventie door taalplezier te creëren door voorlezen, zingen en bewegen.

  Vanaf de zomer gaat de Boekfiets ook door de gemeente Brummen rond om lees- en taalplezier te brengen op straat. Er worden allerlei locaties bezocht waar ouders en kinderen aanwezig zijn zoals een schoolplein, een park, de weekmarkt of bij een lokaal evenement in Eerbeek en/of Brummen. De Boekfiets wil een aantrekkelijk en speels taalaanbod creëren waardoor het plezier in (voor)lezen toeneemt. Een goede taalontwikkeling vergroot de onderwijskansen en mogelijkheden van kinderen.

  Het team van de Boekfiets bestaat uit enthousiaste vrijwilligers, die wel versterking kunnen gebruiken. Tijdens een bijeenkomst op 13 juli krijgen potentiële vrijwilligers tussen 9.30 en 12.00 uur informatie over de werkzaamheden. Aanmelding vooraf is nodig voor deze bijeenkomst. Dit kan via de activiteitenagenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.
  Na de vrijwilligerstraining op 13 juli is ook de officiële ingebruikname van de Boekfiets op het plein voor de Bibliotheek. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, is van harte welkom om een kijkje te nemen vanaf 13.00 uur.