Broekrock

  De Vroolijke Frans, Brummen
  26 juni 2022
  14:30 uur


  BroekRock bij de Vroolijke Frans

  BRUMMEN – Zondag 26 juni vind het jaarlijkse festival BroekRock plaats in de tuin van de Vroolijke Frans in Brummen (Broek). Op het podium staan Gazfactory en Breaksound Hurricane. Het festival begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk.
  Gazfactory debuteert in Broek. Zangeres Cindy van der Meer, bassist Robert Mulling, drummer Robin du Chatinier en gitarist Paul Kraan zijn sinds begin 2022 bij elkaar en hebben een leuke mix van nummers gemaakt die ze zelf omschrijven als de alternatieve kant van de rock, soms een heel klein beetje pop. Denk daarbij aan nummers van Muse, The Cranberries, Radiohead, Stunk Anansie, Garbage, Melissa auf der Maur en The Gathering.
  Breaksound Hurricane bestaat uit vier Brummense en Dierense jongens, die de oude rockmuziek hebben ontdekt. Denk aan scheurende gitaren, oerend strakke drums, pompende bass, en een beginnende whiskystrot, te horen in nummer van ZZTop, Creedence Clearwater Revival en AC/DC. De band bestaat uit zanger/gitaristen Stan Beuwer en Bas Straalman, bassist Frank Pijpers en drummer Maarten Hamer.