Rondleiding

  Voedselbos, Brummen
  24 september 2022
  10:30 uur


  BRUMMEN – Vrijwilligers van Voedselbos Nieuwe Erven verzorgt deze zomer rondleidingen door het voedselbos in Brummen. Er is een rondleiding op elke laatste zaterdag van juni, juli, augustus en september.

  Het voedselbos is ontstaan in 2017 en de meeste aanplant staat nu dus bijna 5 jaar in de grond. Er staan veel eetbare, ondersteunende en nuttige soorten. Het voedselbos in Brummen is bijzonder, omdat het tot stand kwam in nauwe samenwerking tussen gemeente en bewoners. Het ligt in de openbare ruimte van de wijk Elzenbos, waar komende jaren nog veel nieuwe woningen worden gebouwd.
  “Als inwoners van Brummen maken we hier een klimaatbestendige plek voor planten, bomen, dieren én mensen. Dat ziet er soms spannender en avontuurlijker uit dan parken die hoofdzakelijk voor mensen zijn ontworpen”, leggen de vrijwilligers uit. Ze vertellen tijdens de rondleidingen graag waarom dat zo is en hoe bijzonder het project is. Natuurlijk is er ook wat te plukken en te proeven onderweg.

  De rondleidingen zijn op zaterdagen 25 juni, 30 juli, 27 augustus en 24 september. Ze starten om 10.30 uur vanaf de ontmoetingsplaats en duren ongeveer anderhalf uur. De ontmoetingsplaats is te bereiken vanaf de hoek van de Hooimate en Het Stroomdal. In geval van hevige neerslag gaan de rondleidingen niet door. Aanmelden voor de rondleidingen kan tot uiterlijk de woensdag van tevoren via voedselbosnieuweerven@gmail.com. Geef hierbij naam en het aantal personen door. De rondleidingen zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom voor de aankoop van materialen of jonge aanplant.

  Het voedselbos is te volgen via www.buurtkanaal.nl/voedselbos-nieuwe-erven en via www.facebook.com/voedselbosnieuweerven.