Lezing theologe

  Grote Kerk, Velp
  29 juni 2022
  15:00 uur


  VELP – Woensdag 29 juni geeft theologe Trees van Montfoort om 15.00 uur een lezing in de Grote Kerk in Velp. Haar overtuiging is dat kerken een belangrijke rol spelen de huidige klimaat- en biodiversiteitscrisis.Zij schreef het boek Groene Theologie, het theologieboek van het jaar 2019.

  “Als kerken relevant willen zijn, moeten ze laten zien dat ze midden in de wereld staan. De zorg voor milieu en klimaat moet niet beperkt zijn tot kleine specialistische groepjes binnen en buiten de kerken, niet slechts een van de thema’s in de marge en niet alleen praktisch van aard”, aldus Trees van Montfoort. In haar boek pleit ze ervoor dat de zorg voor het klimaat het hart van de kerk raakt. Het betekent een ander licht op de Bijbel.
  Met deze boodschap kwam Van Montfoort op uitnodiging van predikant Frans Ort op 9 januari 2022 naar de Kerk van Rozendaal en gaf ze het startsein voor de Oecumenische gespreksgroep Groene Theologie Veluwezoom, ondersteund door de Raad van Kerken Veluwezoom. Op 29 juni komt ze nogmaals naar deze regio en wel op uitnodiging van het Groene Team van de Protestantse Gemeente in Velp en in samenwerking met boekhandel Jansen & de Feijter.
  De lezing kan een mooi startsein zijn om van praten naar gezamenlijke actie te gaan, van ‘groen denken’ naar ‘groen doen’. De start ook van een brede samenwerking tussen de kerkelijke gemeentes en de burgerlijke gemeentes in Rheden, Rozendaal en Arnhem, en met maatschappelijke organisaties, scholen, ondernemingen. De toegang is gratis.

  groeneteam@pknvelp.nl