Paard- en ponydagen

  Prof. Weberlaan, Eerbeek
  25 juni 2022
  09:00 uur


  EERBEEK – De Eerbeekse Paard- en Ponydagen vinden dit jaar weer plaats op 25 en 26 juni. Het concours voor springen (pony’s selectie) en dressuur (selectie) is als vanouds aan de Professor Weberlaan in Eerbeek, op het grasterrein van HSV De Veluwezoom.

  “De club gaat er weer een sportief en gezellig weekend van maken, dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en sponsors”, vertelt Harry van ’t Land, voorzitter van HSV De Veluwezoom. De Eerbekenaar zet zich samen met zijn vrouw en twee dochters actief in voor de lokale paardensport. Vanuit HSV De Veluwezoom is een comité enkele maanden bezig met de voorbereidingen van de Eerbeekse Paard- en Ponydagen.

  Voor ruiters is het concours in Eerbeek één van de selectiewedstrijden om zich te kwalificeren voor de regionale kampioenschappen. De wedstrijd is geschikt voor beginners en ervaren ruiters en levert punten op voor de KNHS breedtesport klasses B tot en met ZZ-licht. Dressuurruiters kunnen punten verdienen die nodig zijn om te promoveren naar een hogere klasse. “Rijd je zelf en wil je (weer) een keer meedoen? Schrijf je dan in via www.mijnknhs.nl.”
  Bezoekers en begeleiders worden niet vergeten bij het concours in Eerbeek. “Vanuit de vereniging verzorgen we fris, koffie, broodjes en heerlijke braadworst van de grill. Er is een strodorp met kraampjes van lokale ondernemers. Het concours is een leuke dag voor iedereen. Ook als je zelf niet rijdt, of in de buurt bent en alleen een kijkje wil nemen. Paardensport in de buitenlucht is altijd een mooi gezicht.”
  Ruiters kunnen zich nog aanmelden via www.mijnknhs.nl.