Concours Hippique

  Manege, Empe
  19 juni 2022
  08:00 uur


  EMPE – Zaterdag 18 en zondag 19 juni houdt PSV de Oortveldruiters in Empe het Hunnekink Concours Hipppique.Het concours vindt plaats op het weiland naast Manege Empe aan de Meeuwenbergweg
  Op de zaterdag worden er dressuurproeven gereden door zowel de pony’s als de paarden. In dressuurringen, die uitgezet zijn in het weiland, zullen de ruiters uit de wijde omtrek zich van hun beste kant laten zien aan de juryleden. Deze wedstrijd is tevens een selectiemoment voor de Geldersche kampioenschappen. Ook wordt zaterdag rond 13.00 uur de nieuwe bodem van de binnenbak officieel geopend. Aansluitend is er in de binnenbak dan nog een voltige-demonstratie te zien. Na afloop mogen kinderen een rondje op een voltigepaard ervaren.
  De zondag staat in het teken van het springen, pony’s en paarden leggen het parcours af van hindernissen startend van 30 cm tot en met 130 cm. Op beide dagen is er een horecagelegenheid waar drankjes en snacks verkrijgbaar zijn. Ook vindt er een verloting van gebruiksartikelen plaats.
  Het concours wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en wordt door verschillende sponsors ondersteund om zo dit paardensportevenement te kunnen blijven organiseren.