Oranjefeesten

  Feesttent, Leuvenheim
  18 juni 2022
  09:00 uur


  LEUVENHEIM – In Leuvenheim is het na twee jaar afwezigheid op 17 en 18 juni eindelijk weer tijd voor de Oranjefeesten. De festiviteiten worden gevierd in en rond een grote tent, die op het veld bij basisschool De Rietgors wordt opgebouwd. Iedereen uit Leuvenheim is uitgenodigd en kan meedoen aan het traditionele vogelschieten op de houten vogel; de jeugdspelen en de zeskamp. En zoals altijd is er ook dit jaar weer een thema: Rock ‘n Roll. Het hele weekend worden nep-Elvissen, Jerry Lee-Lewis-imitators en Marilyn Monroe-achtigen verwacht.

  Vanaf vrijdagmiddag 17.00 zijn de tent en de tap geopend en even later wordt burgemeester Alex van Hedel verwacht om het eerste schot te lossen bij het vogelschieten. Deelnemers hebben zich wellicht al aangemeld bij de leden van de Oranjecommissie, maar aanmelden kan ook ter plaatse .
  Voor de kinderen is de geliefde draaimolen met helikopters en vliegtuigjes weer de hele avond gratis beschikbaar en ook staat er een snackkar klaar. Aan de andere kant van het veld bouwt de Oranjecommissie een schiettent op en kunnen de kinderen allerlei prijsjes winnen. 

  Op zaterdag 15 juni begint de dag om 9.00 uur met het hijsen van de vlag onder de klanken van het Wilhelmus, gespeeld door het Harmonie Orkest Brummen. De nieuwe schutterskoningen of -koninginnen, die de avond daarvoor de grote en de kleine vogel van de paal hebben geschoten, worden daarop in de koets gehesen voor een optocht door het dorp. Alle kinderen mogen mee met de optocht in de kar erachter of op de fiets, skelter, step of skippybal – er zijn prijzen voor de mooiste uitdossingen in Rock ‘n Roll-thema.
  Na de optocht beginnen de jeugdspelen op het veld. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen hier gratis aan meedoen.Terwijl de prijsuitreiking voor de kinderen daarna gaande is, wordt het terrein grondig verbouwd voor de altijd spectaculaire zeskamp, die ’s middags om 13.00 uur van start gaat. Teams bestaan uit tenminste zes personen en er is dit jaar een aparte categorie voor 12- tot 16-jarigen.
  Na de zeskamp volgt het grote tentfeest tot in de kleine uurtjes, waarbij ook de winnaars van de zeskamp bekend worden gemaakt.