Vive la France

  Centrum, Hummelo
  10 juli 2022
  11:00 uur


  HUMMELO – Kunstenaar Liesbeth Romeijn gaat tijdens Vive la France in Hummelo ter plekke met verf aan de slag. Ze portretteert op beide dagen in zo’n vier uur tijd muzikanten. Bezoekers aan de markt, die dit jaar wordt gehouden op zaterdag 9 en zondag 10 juli, kunnen haar op het kunstplein rondom de Dorpskerk live aan het werk zien.

  Modellen zijn duo Jolie Coeur met accordeon en staande bas en Xandra Storm met haar orgeltje. Dat mensen kunnen meekijken en het tot stand komen van zo’n werk meemaken is voor Liesbeth geen probleem. “Daar raak ik niet van in de stress. Als ik portretten maak, is de ene helft van mijn hersenen met schilderen bezig en de andere helft met communiceren.” In haar vorige woonplaats Vreeland maakte de kunstenares 75 portretten van dorpsbewoners in het jaar dat het dorp 750 jaar bestond. “Totaal verschillende mensen van allerlei leeftijden. Ik kreeg het net niet af en op de expositie heb ik de laatste paar portretten live geschilderd”, vertelt ze.

  De brocante- en kunstfair Vive la France beleeft dit jaar haar achtste editie. Er is een breed aanbod op de brocantemarkt en streekmarkt en er is muziek, theater en ander entertainment. Zo komt het muzikale duo Malène et Michel. De twee komen uit de buurt van Parijs en brengen de gogette, muziek uit 19de-eeuws Frankrijk, weer tot leven. Zij brachten eerder een succesvol optreden op Vive la France. “We hadden ze gevraagd om dit jaar weer naar Hummelo te komen maar dat lukte niet omdat ze al een andere afspraak hadden. Nu belden ze onlangs op en vertelden dat ze tóch kwamen. Ze hadden het hier zo leuk gevonden dat ze de andere afspraak hebben afgezegd. Dat vind ik toch wel bijzonder”, vertelt Frans Jansen van de Vive la France-organisatie.

  Foto: Vive la France Hummelo

  liesbethromeijn.nl
  www.vive-la-france.nl