Filmhuis: Falling for Figaro

  De Oase, Dieren
  14 juni 2022
  14:30 uur


  DIEREN – Het filmseizoen bij Filmhuis in Dieren loopt ten einde met vier voorstellingen. Vrijdag 10 juni wordt de romantische komedie Foodies vertoond om 20.00 uur. De film gaat over Sam (32). Zij is een populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef en ook degene waar zij verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Niet alleen haar carrière en levenslange droom komen hiermee op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.

  Dinsdag 14 juni om 14.30 uur staat de film op Falling for Figaro op het programma. De succesvolle Millie geeft haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze laat haar vriend achter en vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan. In de pub waar ze verblijft, ontmoet ze de nukkige Max die ook zanglessen blijkt te volgen bij Meghan. Beiden repeteren ze voor de Singer of Renown competitie, maar wat begint als rivaliteit tussen de twee verandert langzamerhand in iets moois. Op vrijdag 17 juni wordt Falling for Figaro nogmaals getoond om 20.00 uur.

  Dinsdagavond 14 juni om 20.00 uur is de film Lunana a yak in the classroom te zien. De film gaat over De jonge leraar Ugyen uit Bhutan. Hij wordt voor zijn laatste opleidingsjaar naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana gestuurd. De grote hoogte en het gebrek aan voorzieningen van zijn primitieve nieuwe omgeving, zorgen ervoor dat hij meteen na aankomst wil vertrekken. Het warme welkom van de kinderen en de spirituele kracht van de dorpelingen, brengen hem echter tot inkeer en zullen zijn lot voorgoed veranderen.