Rondwandeling houtwal

  Start: Hogenenk 5, Brummen
  11 juni 2022
  11:00 uur


  Rondwandeling langs houtwal

  BRUMMEN – Stichting Het Anker laat tijdens een wandeling op zaterdag 11 juni zien hoe mooi en nuttig houtwallen zijn. Een houtwal puilt uit van biodiversiteit, zoemt van de insecten en ritselt van de vogels. De rondwandeling wordt begeleid door Jan van Tiel. Hij is biologisch bomenkweker en heeft in 2020/2021 samen met vrijwilligers een houtwal geplant op het land van Stichting Het Anker op De Hogenenk in Brummen. Het is een houtwal met veel voedsel- en drachtbomen en -struiken. Goed voor de biodiversiteit en een bijdrage aan de variatie in het landschap. Hier loopt nu ook een klompenpad langs.
  De rondwandeling begint op zaterdag 11 juni om 11.00 uur op De Hogenenk, bij de ingang van het weiland naast Hogenenk 5. Graag van te voren opgeven bij Otto Koedijk via excursies@hetankerbrummen.nl, er is beperkt plaats.
  Stichting Het Anker heeft grond in eigendom en verpacht dat alleen aan biologische of biologisch-dynamische boeren. De grond is gekocht met geld dat geleend is van sympathisanten. Die krijgen rente. En de rente wordt betaald met de pacht die de boeren betalen. Zo dragen consumenten bij aan een eerlijke beloning voor boeren, een mooier landschap en krijgen nog rente ook.

  ww.hetankerbrummen.nl