Filmhuis: Mothering Sunday

  Theothorne, Dieren
  3 juni 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren heeft de komende week twee films op het programma staan. Vrijdag 3 juni is Mothering Sunday te zien. Dinsdag 7 juni wordt Ali & Ava vertoond. Beide film beginnen om 20.00 uur en zijn te zien in Schouwburg Theothorne.

  Mothering Sunday is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Het is 30 maart 1924. Jane gebruikt haar vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul te ontmoeten. Hij is de zoon van de rijke familie Sheringhams, vrienden van de familie waar Jane werkt. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

  Ali & Ava speelt zich af in de Engelse industriestad Bradford. Huisbaas Ali biedt op een dag Ava, een lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

  www.filmhuisdieren.nl