Open dag

  Gelders Restauratie Centrum, Velp
  1 juni 2022
  13:30 uur


  VELP – In Gelderland is een groot tekort aan vakmensen. Zo’n 17.000 Gelderse monumenten zijn afhankelijk van vakmanschap. Goed opgeleide restauratiespecialisten zijn nodig om het culturele erfgoed te behouden voor de toekomst. Het Gelders Restauratie Centrum (GRC) opent een locatie in Velp. Hier zijn alle mogelijkheden en middelen aanwezig om nieuwe restauratiespecialisten klaar te stomen voor de toekomst.

  “Een erfgoedopleiding is leuk, interessant, uitdagend en biedt baangarantie”, zegt Jan Gersen, directeur GRC: “Monumenten restaureren kan alleen met de beste vakmensen. Wij leiden gekwalificeerde handwerklieden op en stomen ze klaar voor het restauratievak. Onze kracht is dat we praktijkgerichte opleidingen en cursussen op maat bieden voor studenten, zij-instromers en bouwvakmensen. Doordat we flexibel zijn, vinden we altijd een passende oplossing.”

  Op woensdag 1 juni opent het Gelders Restauratie Centrum officieel het nieuwe pand aan de Florijnweg 3 op industrieterrein de Beemd in Velp. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 17.00 uur om de sfeer te proeven en de locatie te bekijken. Alle opleidingen en cursussen worden gepresenteerd, zoals de MBO 3 BOL/BBL-opleiding Technicus Hout Restauratie (samen met het GraafschapCollege), de opleiding specialist Restauratie Timmeren en Metselen MBO 4 (samen met het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen) en de leergang Leergang Innovatief en Energiezuinig Restaureren (samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen).
  Daarnaast zijn er demonstraties over infraroodtechnieken, project schilderwerk, de tool Groene Grachten/Monumentenwacht, verduurzamen van monumenten in samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Er is volop gelegenheid om de studenten te spreken. Om 15.30 uur verricht gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland de officiële opening.