Benefietfestival

  4Noppes, Dieren
  28 mei 2022
  12:00 uur


  DIEREN – Weggeefwinkel 4Noppes houdt op zaterdag 28 mei een benefietfestival op het grasveld tegenover de winkel aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 47 in Dieren. Van 12.00 tot 23.00 uur is er van alles te beleven. De opbrengt is bestemd om de vaste lasten van de weggeefwinkel te bekostigen.

  “We hebben keihard gewerkt om dit festival te organiseren”, vertelt Trix Kruger van 4Noppes. Twee jaar is ze samen met anderen bezig geweest om het evenement te plannen. “Het was een hele puzzel, er komt enorm veel bij kijken.” Maar na al dat harde werk hoopt ze zaterdag een mooi evenement neer te zetten en zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de weggeefwinkel, die al zes jaar vele mensen van gratis spullen heeft voorzien.
  Want hoewel Trix en de medewerkers er alles aan doen om de vaste lasten zo laag mogelijk te houden, blijft het lastig om het hoofd boven water te houden.
  “Ik hoop dat mensen zich vooral beseffen dat wij als weggeefwinkel dit evenement moeten houden om de toekomst van de 4Noppes veilig te stellen.”

  Naast zo veel mogelijk geld binnen halen om het voortbestaan van de weggeefwinkel heeft Trix nog meer doelen met het festival. “We willen graag laten zien hoeveel talent er in de wijk Stenfert is. Wij ervaren dagelijks hoeveel talent in deze wijk schuilgaat.” Artiesten die veelal uit de wijk komen verzorgen optredens. Ook zijn er hapjes en drankjes van diverse nationaliteiten die geproefd kunnen worden.
  Er worden gepimpte spullen en andere curiosa uit de weggeefwinkel verkocht en er is een Rad van Fortuin aanwezig. Ook wordt er een modeshow gehouden, waarin de mooiste kleding aan de man/vrouw gebracht wordt. De hele dag wordt gepresenteerd door DJ Robert Gijsberts.

  De weggeefwinkel blijft voorlopig nog gesloten vanwege de vele werkzaamheden achter de schermen, op afspraak wordt altijd gekeken wat er wel mogelijk is.