Voorstelling: Van Sinkel

  Sprengenhus, Laag-Soeren
  20 mei 2022
  14:30 uur


  Theatergezelschap speelt Van Sinkel

  LAAG-SOEREN – Theatergezelschap Troep uit Laag-Soeren zet weer een nieuwe voorstelling onder regie van Nelleke Koetsier op de planken. Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 mei worden om 14.30 uur een voorstelling gegeven in ‘t Sprengenhus.
  Het theatergezelschap speelt de voorstelling Van Sinkel. Het familiebedrijf Van Sinkel -een winkel waar alles te koop is- bevindt zich op de rand van de afgrond. Vader Wiel is een dominante, theatrale persoonlijkheid die door zijn manier van doen het leven van zijn gezinsleden vrijwel onmogelijk maakt. Al werkt hij officieel niet meer in de winkel, hij bemoeit zich dagelijks met het reilen en zeilen ervan, en neemt daarbij zoveel ruimte in beslag dat anderen dreigen te stikken. De gezinsleden hebben elk een eigen tactiek om te overleven ontwikkeld.
  Als blijkt dat Vader Wiel een ongezonde relatie met zijn dochter Maria onderhoudt, barst de bom. Iedereen moet een keuze maken, de verhoudingen moeten opnieuw worden bepaald, de kaarten worden opnieuw geschud
  Kaartjes kosten 10 euro. De kassa sluit 15 minuten voor aanvang.