Vestingswandeling

  Viaduct Panovenweg, Doesburg
  21 mei 2022
  10:00 uur


  DOESBURG – t Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren organiseert dit jaar weer vier vestingswandelingen naar de Hoge Linie. De eerste vindt plaats op zaterdag 21 mei.

  De start van de eerste wandeling is om 10.00 uur vanonder het viaduct bij de Panovenweg in Doesburg. Het eerste uur wordt besteed aan het historische deel van de vestingwandeling, het tweede uur is er aandacht voor de linie als bijzonder natuurgebied. Vooraf opgeven is noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 15.00 uur bij Streekmuseum De Roode Tooren, tel 0313-474265 of via email: museum@deroodetooren.nl.

  Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Van beide aspecten kunnen wandelaars tijdens de wandeling uitgebreid genieten en kennis nemen. De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders geven uitgebreide uitleg.
  De Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan ‘Beleef de linies’ het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.
  De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.
  Aan deelname aan de Vestingwandeling zijn geen kosten verbonden, het aantal deelnemers per keer is beperkt. De volgende wandelingen zijn op 18 juni, 17 september en 15 oktober.