Optreden ONK

  Pancratiuskerk, Brummen
  22 mei 2022
  15:30 uur


  Oost Nederlands Kamerkoor in Brummen

  BRUMMEN – Zondag 22 mei om 15.30 zingt het Oost Nederlands Kamerkoor werken van Arvo Pärt, Nunc Dimittis, Magnificat en delen van de Kanon Pokajanen in de Pancratiuskerk Brummen.
  Arvo Pärt is een Estse componist. Hij geldt als een van de belangrijkste hedendaagse componisten van gewijde muziek. Verstilling, reductie van het materiaal en de behoefte aan ‘verinnerlijking’ worden in Pärts muziek hoorbaar, met een eenvoudige structuur en atmosfeer in zijn muziek. Hij wordt gerekend tot een van de voormannen van de ‘nieuwe spirituele muziek’.
  De Kanon Pokajanen is gebaseerd op een boetecanon die al gebruikt werd in de Grieks- Russisch orthodoxe kerk in de 7 eeuw. De canon is een deel van de ochtenddienst; de boodschap is de verschijning van Christus in de wereld. Het stuk werd gezongen voor zonsopgang, waarbij het eind samenvalt met het opkomen van de zon, daarmee letterlijk de verlichting.
  Het Oost Nederlands Kamerkoor staat onder leiding van Rob Vermeulen.
  Het in de Achterhoek gewortelde Oost-Nederlands kamerkoor zingt repertoire vanaf de renaissance tot en met de 21e eeuw. Kaarten kosten 10 euro en zijn te bestellen via gst1@xs4all.nl of tel. 06 54262470.