Filmhuis: The Velvet Queen

  Theothorne, Dieren
  17 mei 2022
  20:00 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren heeft deze week twee films op de agenda. Vrijdag 13 mei is de Noorse drama-komedie Ninjababy te zien. Op dinsdag 17 mei draait de de documentaire The Velvet Queen. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur en zijn in Theothorne.

  In Ninjababy geniet de 23-jarige Rakel van haar onbezorgde leven. Dan blijkt ze al 6 maanden zwanger te zijn van een scharrel, terwijl ze net begint te daten met de judoleraar. Ze moet kiezen tussen haar oude vertrouwde leventje en de door haar omgedoopte Ninjababy, die haar steeds meer begint te kwellen wanneer hij in haar verbeelding tot leven komt.

  The Velvet Queen vertelt het verhaal van de wereldberoemde natuurfotograaf Vincent Munier en schrijver en avonturier Sylvain Tesson. Zij gaan in de Tibetaanse hooglanden op zoek naar de sneeuwluipaard, die zich niet zomaar op de foto laat zetten. Munier en Tesson bewegen zich vreedzaam door het majestueuze landschap. Tijdens de reis vinden de twee vrienden een gezamenlijke waardering voor de natuur en vieren ze de schoonheid van de wereld.

  www.filmhuisdieren.nl