Concours hippique

  Schaapsweide, Loenen
  15 mei 2022
  09:00 uur


  LOENEN – De schaapsweide in de Loenermark is zaterdag 15 mei vanaf 9.00 uur het toneel van een concours hippique, dat wordt georganiseerd door de Loenermarkruiters. Publiek en deelnemers kunnen genieten van dressuurwedstrijden voor paarden en pony’s. Daarnaast strijden de pony’s in de springrubrieken in vrijwel alle klassen. Voor het eerst wordt een WE-clinic en -wedstrijd gereden.

  Het is de 45e editie van het concours hippique, dat inmiddels regionaal een grote bekendheid geniet. De locatie van dit concours kan natuurlijk niet mooier. De toegang is gratis, omdat de Loenermarkruiters met het evenement hun sport willen promoten en iedereen in de gelegenheid willen stellen van het concours te genieten.
  Naast de dressuur- en springwedstrijden is er een nieuwe rubriek. Voor het eerst wordt er een WE-clinic en – wedstrijd gereden. Deze rubrieken worden verzorgd door Working Equitation Holland. De vorm van dressuur die hier beoefend wordt, is ontstaan uit het werken met paarden en runderen in Zuid Europa en is zeker de moeite van het bekijken waard. Ook dit jaar worden weer de Bixie-rubrieken georganiseerd voor de allerkleinste ponyruitertjes.
  Naast de wedstrijden is er een gezellige consumptietent, waar een lekker hapje en drankje verkrijgbaar zijn.

  Het concours hippique wordt mogelijk gemaakt door de hulp van vele vrijwilligers, sponsoren uit de Loenense middenstand en terreineigenaar Het Gelders Landschap.