Inloop brandweer

  Kazerne, Brummen
  19 mei 2022
  19:30 uur


  BRUMMEN – Brandweer Brummen is op zoek naar nieuwe collega’s en houdt daarom op donderdag 19 mei een inloopavond in de kazerne aan de Oude Eerbeekseweg. Hier worden alle vragen beantwoord en kunnen bezoekers vast aan de slag met een oefening.

  Vrijwilligers bij de brandweer zetten zich in voor mensen in noodsituaties. Hiervoor krijgen zij een goede opleiding en daarbij een financiële vergoeding voor scholing, oefeningen en uitrukken. De vrijwilligers van brandweer Brummen combineren hun dagelijks werk met het werk als brandweerprofessional. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken..

  De brandweer bestaat voor 80 procent uit vrijwilligers. Om op sterkte te blijven, zijn continu nieuwe mensen nodig. Vrijwilligers werken bij de brandweer naast hun reguliere werkzaamheden. De brandweer in Brummen zoekt vooral mensen die ook overdag beschikbaar zijn. Ook mensen die maar een paar uur beschikbaar hebben, bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn of als ze in ploegendienst werken, zijn welkom.
  Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn belangrijk. Daarnaast is het een pre als de werkgever toestemming geeft om de werkplek te verlaten bij een alarmering. De brandweer kan helpen om hier afspraken over te maken. Mensen die niet in Brummen wonen, maar wel werken zijn ook welkom.
  Tijdens de informatieavond op donderdag 19 mei, kunnen de medewerkers van Brandweer Brummen alle vragen beantwoorden. Ook wordt er een oefening gedaan. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden kan via brandweerpostbrummen@vnog.nl.

  www.brandweerbrummen.nl