Muziek aan Huis+

  Diverse locaties, Rozendaal
  15 mei 2022
  12:00 uur


  VELP/ROZENDAAL – Zondag 15 mei wordt in Velp en Rozendaal de derde editie gehouden van Muziek aan Huis+. Particulieren en instellingen openen hun deuren en dorpsgenoten kunnen op 33 locaties genieten van optredens door opkomend en gevestigd talent.

  In totaal openen 22 ‘echte’ grote en kleine huiskamers hun deuren, maar ook in de woon- en zorginstellingen Nieuw-Schoonoord en Lorentzhuis wordt muziek gemaakt. Natuurlijk voor de bewoners, maar ook anderen kunnen daar komen luisteren. Andere bijzondere locaties met optredens die passen bij de verschillende sferen zijn de Rozendaalse kerk en de Tuin van Sjef in Velp. En dan zijn er aan de randen van Velp nog het Koetshuis van Kasteel Biljoen, het pomphuis van het voormalige openluchtzwembad Beekhuizen en, net als in 2019, een koeienstal aan de Zutphensestraatweg.
  Op het festival is dit jaar, behalve voor muziek, ook ruimte voor andere podiumkunsten: theater, dans, poëzie, al dan niet gecombineerd met muziek. Vandaar het plus-tekentje achter de naam.

  Muziek aan Huis+ wil via muziek en andere podiumkunsten de onderlinge ontmoeting tussen inwoners van Velp en Rozendaal bevorderen. Het is een festival voor en door dorpsgenoten. Alles gaat in principe met gesloten beurzen, want iedereen moet van de optredens kunnen genieten zonder financiële drempels. Het publiek kan naar eigen zin en smaak een programma samenstellen en van optreden naar optreden wandelen of fietsen. Ieder optreden duurt ongeveer een half uur. Het complete programma, met locaties, staat in de festivalkrant die bij boekhandel Jansen & de Feijter en andere plaatsen opgehaald kan worden.

  Het programma wordt om 12.00 uur in de kerk van Rozendaal officieel geopend door burgemeester Ester Weststeijn van de gemeente Rozendaal, uiteraard gevolgd door muziek. Aansluitend zijn er tot 17.00 uur optredens op de diverse locaties.

  Foto: Marc Pluim