Ontmoetingsmarkt

  Dorpshuis, Rheden
  14 mei 2022
  10:00 uur


  RHEDEN – In Dorpshuis Willem de Zwijger wordt zaterdag 14 mei een Ontmoetingsmarkt gehouden. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen bezoekers kennismaken met de activiteiten die in het Dorpshuis plaatsvinden. Verschillende organisaties laten zien wat ze te bieden hebben op het gebied van cultuur, sport en maatschappelijke ondersteuning. Bezoekers kunnen onder andere meedoen aan een workshop schrijven, een demonstratie bridge bijwonen of een kijkje nemen bij de producten die in het atelier van Siza worden gemaakt.
  Tussen 10.30 en 11.30 uur geeft journalist en schrijfdocent Marjon Weijzen een gratis schrijfworkshop over ‘wonen in Rheden’. Jong en oud kunnen hun Rhedense herinneringen delen en op papier (laten) zetten. “Wellicht leest u dat volgend jaar weer ergens terug bij de viering van Rheden 450 jaar”, aldus Marjon.
  Leden van de bridgeclub Willem de Zwijger leggen bezoekers deze dag een eenvoudig bridgespel uit. Deelnemers raken vertrouwd met de spelkaarten en krijgen zo een introductie in het spel. Er is informatie voor wie meer wil weten over het echte bridgen, de club en lesmogelijkheden. Ook wordt een bridgedemonstratie met uitleg gegeven.
  Leden van De Deelkring geven informatie over hun ontmoetingen in het Dorpshuis. Deze groep 50-plussers komt eens in de twee weken op dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur bij elkaar. Het initiatief is bedoeld voor mensen die gezelligheid zoeken, nieuwsgierig zijn en zich willen verdiepen in nieuwe thema’s. De thema’s worden door de deelnemers zelf ingebracht. Het samen delen en uitdiepen van kennis en inzichten is een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven bij wat speelt in de samenleving. Meer informatie is verkrijgbaar tijdens de markt of bij Meindert de Jong via jong.div@gmail.com of tel. 06-53801375.