Kermis

  Binnenstad, Doesburg
  7 mei 2022
  13:30 uur


  DOESBURG – De Doesburgse kermis is terug. Vanaf Bevrijdingsdag zijn de attracties geopend en kan jong en oud een mooi feestje vieren in de Koepoortstraat, Kerkstraat en op de Markt. De kermis is dagelijks geopend vanaf 13.30 uur.

  Er zit een nieuwe organisatie op de kermis, die er alles aan doet om er weer een ouderwets mooi feest van te maken. Het is Bianca Hachmang en haar vader Jan Hachmang, oud-inwoner van Doesburg, gelukt een heel aantal mooie attracties naar Doesburg te halen. “Wij hebben er ontzettend veel zin in”, vertelt Bianca. “Er is twee jaar niets te doen geweest en we willen nu de kermis een nieuwe impuls geven.”
  De kermis wordt op Bevrijdingsdag, donderdag 5 mei om 13.30 uur geopend door de kinderburgemeester en een wethouder van de gemeente Doesburg en is daarna dagelijks geopend.
  Bij het opbouwen wordt rekening gehouden met de herdenking op 4 mei. De Kerkstraat blijft deze avond leeg en de medewerkers van de kermis leggen om 18.00 uur het werk neer. Attracties aan de Kerkstraat worden pas op 5 mei opgebouwd.