Theater

  Haarweg 12, Tonden
  29 april 2022
  20:00 uur


  TONDEN – ‘De Vonderhoek gaat op de schop’ is de nieuwe theatervoorstelling van Agrarisch Erfgoed Nederland die vanaf eind april op tournee gaat. De try-out is op vrijdagavond 29 april om 20.00 in Tonden te bekijken.

  Het platteland verandert voortdurend. Denk aan het verschijnen van zonnevelden en windmolens. Maar er is veel meer. Alle discussies en onrust die ermee gepaard gaan, zijn nog veel belangrijker. Stikstof, prijzen, de gevolgen van de corona en nu de oorlog in Oekraïne. Of de miljarden van de overheid, waar gaan we bouwen, datacentra in de polder.
  Heel veel van die vragen komen aan de orde in dit theaterstuk. Een groep bewoners in de buurtschap De Vonderhoek gaat zelf een plan maken voor de buurt, waarin heel veel van de thema’s waar het nu om gaat voorbij komen. Gaat het ze lukken om er samen iets moois van te maken of blijven ze hangen in ruzie en vooroordelen?
  Het stuk is geschreven door Gerard Hendrix en bewerkt door Suzanne Prak die ook de regie heeft. Spelers van De Buurt’komen uit de buurt en van verder weg. De voorstelling in Tonden vindt plaats tussen de koeien op het bedrijf van de familie Brouwer aan de Haarweg 12 in Tonden. Een plekje reserveren kan via de website.

  devonderhoek.nl/optredens