Filmhuis: Wolfwalkers

  Theothorne, Dieren
  3 mei 2022
  14:30 uur


  DIEREN – Filmhuis Dieren heeft deze en aankomende week drie films op het programma staan. De films zijn te zien in Theothorne. Reserveren kan via www.filmhuisdieren.nl.

  Vrijdag 29 april is om 20.00 uur de romantische musical Cyrano te zien. Cyrano de Bergerac is zijn tijd vooruit en is niet alleen een briljant zwaardvechter in duels, maar ook uiterst bedreven in het verbale steekspel. Maar omdat hij ervan overtuigd is dat hij vanwege zijn uiterlijk nooit het hart zal veroveren van een toegewijde vriendin, de bevallige Roxanne, heeft hij haar nooit deelgenoot gemaakt van zijn gevoelens. Bovendien is Roxanne tot over haar oren verliefd op Christian.
  Dinsdag 3 mei is om 14.30 Wolfwalkers te zien. Deze Wolfwalkers wonen in het magische Ierland. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist, om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh naar haar op zoek.
  Dinsdag 3 mei wordt het oorlogsdrama Adieu Monsieur Haffmann vertoond. Deze film vertelt het verhaal over een Joodse juwelier die zijn winkel noodgedwongen door de oorlog aan zijn medewerker moet overdragen. De relatie met zijn medewerker en diens vrouw verandert op dramatische wijze als de juwelier zich door de Duitse bezetting onverhoopt in de kelder van zijn eigen winkel moet verschuilen. Aanvang is 20.00 uur.