ART-route

  Diverse locaties, Brummen
  24 april 2022
  12:00 uur


  BRUMMEN/LOENEN – Zaterdag 23 en zondag 24 april is er weer een ART Kunstroute in Brummen. Oude en nieuwe deelnemers stellen tussen 12.00 en 17.00 uur hun atelier open. Nieuw zijn Marieke Ruijgrok, Emeke Buitelaar en Rob Kuulkers.

  Mieke Diekmann heeft haar atelier aan de Eerbeekseweg in Loenen. Ze schildert en maakt bronzen beelden. De stijl van haar schilderijen valt onder lyrisch abstract. Haar bronzen zijn vaak vrouwen in een dans gevangen. In haar galerie en beeldentuin heeft ze kunst van meerdere gastexposanten: materieschilderijen in oer-kleuren, abstracte stenen beelden, borstbeelden van keramiek, optisch geslepen kristal, sieraden en lampen.
  In het oudste huisje van Eerbeek aan de rand van het bos aan de Boshoffweg is het atelier van Marieke Ruijgrok. Zij maakt met pulp en papier koppen van mensen die echt hebben bestaan. Daarnaast schildert zij in de buitenlucht rond de IJssel en aan de Noordzeekust met acryl op linnen.
  Aan de Burgemeester de Wijslaan in Brummen is het atelier van Piet van Middelaar. Zijn werk laat zich niet vangen in een stijlvaste vorm, hij laat zich leiden door de bewegingen van licht en donker.
  In het oude centrum van Brummen laat Joop van Ulden aan de Kerkstraat weer een groot aantal nieuwe vogelhuisjes en voedertafels zien. Alle huisjes zijn uniek en handgemaakt. In de herfst en winter zijn ze vaak een goede schuilplaats voor de vogels.
  Emeke Buitelaar woont en werkt sinds vorig jaar ook aan de Kerkstraat in Brummen. Zij maakt kleurrijke mozaïeken en kunstwerken in diverse technieken. Bij haar gaat het om de symboliek, ontmoetingen en het anders kijken naar de tijd.
  Om de hoek aan de Zegerijstraat laat Annie Elissen nieuwe schilderingen op doek, porselein, glas en objecten te zien. Dit wordt aangevuld met het werk van Anne von Drehle en Ina Kets. Het thema in de schilderijen van Anne is vrouwen en ontmoeting. Ina werkt met natuurlijke stenen in combinatie met onregelmatig en grillig vormgegeven zilver, zo ontstaat er een bijzonder sieraad.
  Verderop in de Zegerijstraat toont houtdraaier Otto Koedijk zijn schalen met een verhaal, bollen met barsten, puzzels met slaap en andere objecten. Altijd van regionaal hout. In de boshut bij Otto in de tuin laat Jochem Witteveen, studerend aan de kunstacademie Utrecht, zijn nieuwste vogels zien.
  In het atelier en de tuin van Rob Kuulkers aan de Karekietstraat 1 in Brummen, zijn beeldjes van steen, verschillende keramiek voorwerpen, wenskaartjes en sieraden van steen, keramiek, epoxyhars en geüpcyclede sieraden te zien. Ook is er deze keer werk te zien van zijn kleindochter Luna. Zij maakt van oude afgedankte kleding, leer en andere materialen nieuwe vintage kleding, tassen sieraden en andere kunstobjecten.

  www.art-brummen.nl

  Foto: Kleurrijk werk van Anne von Drehle