Zeskamp en tonknuppelen

  Feestterrein, Hummelo
  27 april 2022
  10:45 uur


  HUMMELO – Koningsdag wordt in Hummelo gevierd met de bekende spectaculaire zeskamp voor jong en oud. Dit evenement vindt voor de twintigste keer plaats. Daarnaast is er ’s middags een nieuw onderdeel: tonknuppelen.

  De dag begint om 10.45 uur, als iedereen zich opstelt bij de Woordhof. Daarna gaat het onder begeleiding van Muziekvereniging Hummelo en Keppel naar het feestterrein. Van 11.30 tot 12.30 uur wordt de juniorenronde gespeeld door kinderen uit basisschoolgroepen 3 tot en met 8. Zij strijden onder andere bij het wokspel, op de stormbaan en het zaklopen. Om 13.30 uur start de zeskamp voor volwassenen. Zij hebben de volgende onderdelen op het programma: Bblock/kapla stapelen, een stormbaan, wokspel, levend sjoelen, levensgroot puzzelen, big bag-loop.

  ’s Middags wordt ter vervanging van het traditionele vogelschieten het spectaculaire spel tonknuppelen gespeeld. De organisatie van Hummelo en Oranje omschrijft dit als ‘een zeer spannend en amusant spel, dat prima te combineren is met (deelname aan) de zeskamp en zorgt voor hilariteit voor deelnemer(s) en toeschouwer(s).’ Deelname is voor iedereen vanaf 15 jaar, opgave kan ter plaatse. Voor kleintjes en jongere kinderen is er een attractie en een springkussen.
  Er staat een tent op het terrein en er is een hapje en drankje te koop. Na de prijsuitreiking is er muziek.