International Jazz Day: Triton Quartet

  Podium Doesburg, Doesburg
  30 april 2022
  20:00 uur


  DOESBURG – Het Triton Quartet en het Mart Mullen treden op tijdens International Jazz Day in Doesburg. De jonge muzikanten zijn vanaf 20.00 uur te beluisteren bij Podium Doesburg.

  Het Triton Quartet is een recent opgericht combo met jonge muzikanten. Ze komen rechtstreeks uit de Jazz & Pop afdeling van het ArtEZ Conservatorium Arnhem en zijn tussen de 17 en 26 jaar oud. De groep experimenteert veel en graag. Na zich in eerste instantie te hebben gericht op traditionelere jazz, is het viertal nu klaar voor het presenteren van louter eigen werk en gefocust op het vinden van een ‘eigen sound’.
  Dit brengt een nieuwe frisse dynamiek binnen de groep en op het podium. Ze willen de toehoorder op het puntje van zijn stoel zien te krijgen. Voor het Triton Quartet is International Jazz Day een mogelijkheid om ook bij een jong publiek belangstelling aan te wakkeren voor jazz en geïmproviseerde muziek.

  Het Mart Muller Quartet is de tweede act van de avond. De groep bestaat uit jonge talentvolle jazzmusici van het Conservatorium van Amsterdam. Bandleider Mart Muller komt uit Nijmegen en won in 2016 met het jongeren-jazzorkest De PuBi’s het Prinses Christina Concours. Zijn kwartet speelt, behalve muziek van Muller’s idolen, Charlie Parker en Lee Konitz ook eigen composities. In de melodische improvisaties refereren de musici voortdurend aan het thema. De drive van deze jonge musici maakt van hun optreden een spannende belevenis.

  Doesburg Jazz en Podium Doesburg organiseren, in samenwerking met ArtEZ Jazz & Pop in Arnhem en Zwolle, een concert voor de 11e internationale dag van de jazz, dit jaar op zaterdag 30 april. Met deze International Jazz Day vestigt Unesco de aandacht op de rol die jazzmuziek kan spelen om mensen te verenigen. Jazzpianist en Unesco-ambassadeur Herbie Hancock is voorzitter van de non-profitorganisatie die de jaarlijkse jazzdag plant en promoot. Het motto is: Jazz breaks down barriers.