Herdenking

  Monument, Lieren
  19 april 2022
  09:00 uur


  Herdenking bevrijding in Lieren

  LIEREN – De Stichting Bevrijdingscomité 2000 Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen houdt op dinsdag 19 april de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van de drie dorpen. De herdenking vindt plaats bij het monument in Lieren. In verband met de oorlog van Rusland met Oekraïne, is de herdenking dit jaar beperkt en sober. Zo zijn er dit jaar geel legervoertuigen bij. Wel zijn The 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums aanwezig.
  ’s Morgens om 9.00 uur hijsen groep 7 en 8 van de basisschool Prinses Julianaschool de Nederlandse en Canadese vlaggen. Dit doen zij samen met The 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums, onder het zingen van de volksliederen. De school legt bloemen gelegd en er wordt proza en gedichten voorgedragen.
  ‘s Avonds rond 19.30 uur worden er bloemen gelegd ter ere van alle omgekomenen door oorlogsgeweld, ook van deze verschrikkelijke tijd. Hierbij is ook weer begeleiding van The 48e Highlanders of Holland Pipes and Drums. Na afloop kan iedereen een kopje drinken in het Trefpunt achter de kerk, aangeboden door het Trefpunt.