Veiling schilderijen meester Weijkamp

  De Veldkamp, Haarle
  16 april 2022
  10:00 uur


  HAARLE – Stichting Marke Haarle houdt op zaterdag 16 april een veiling, waarbij ruim 150 schilderijen van meester Weijkamp onder de hamer gaan. Die vindt plaats in De Veldkamp. John Disselhorst en Joris Heuven fungeren als veilingmeesters. De veiling begint om 10.00 uur.

  In Haarle kent iedereen meester Weijkamp (1926) als amateurfotograaf. Honderden van zijn foto’s staan in de beeldbank van Stichting Marke Haarle: www.stichtingmarkehaarle/beeldbank. Minder bekend is dat ‘de meester’ na zijn pensionering heel veel olieverfschilderijen heeft gemaakt, van klein tot heel groot. Het betreft schilderijen van boerderijen en andere gebouwen, dieren, kersttaferelen, bloemen en landschappen. Zijn stijl wordt getypeerd als romantisch. Voor de kinderkamer heeft Weijkamp kleurrijke schilderijtjes gemaakt. De schilderijen zijn voorzien van mooie lijsten. Na zijn verhuizing van Haarle naar Ulft in 2021 kreeg Stichting Marke Haarle de beschikking over een groot aantal schilderijen waarvan er ongeveer 155 worden geveild.
  De ‘kavels’ zijn op donderdag 14 april alvast te zien tijdens de inloopavond over woningbouwplan ‘de Grave’ in De Veldkamp (19.30 tot 21.30 uur). Hiertoe zijn de deuren van de Veldkamp ook op vrijdag 15 april (van 10.00 uur tot 20.00 uur) geopend. Dan kunnen de bezoekers eventueel ook al een bod uitbrengen. De schilderijen zijn ook te zien via de site stichtingmarkehaarle.nl/veiling. Daar zijn ook de links van het biedingsformulier, het veilingreglement en de afmetingenlijst te vinden.