Recital Stéphanie Elbaz

  Podium Doesburg, Doesburg
  16 april 2022
  20:00 uur


  DOESBURG – De Franse pianiste Stéphanie Elbaz is terug in Nederland en geeft op zaterdag 16 april om 20.00 uur een pianorecital bij Podium Doesburg. Op het programma staat werk van onder andere Mozart, Schubert, Rossini, Tsjaikovski en Liszt.

  Na haar post-master opleiding in Rotterdam in de Codart Virtuoso cyclus, en concerten de Rotterdamse Doelen is de Franse pianiste Stéphanie Elbaz terug in Nederland voor een nieuwe reeks concerten. Onder de werken die Elbaz uitvoert, is ook de prachtige Prelude en Fuga in a mineur BWV 543, die Bach componeerde toen hij rond 1710 als organist diende aan het hof van de hertog van Saksen-Weimar. Dit werk is oorspronkelijk geschreven voor orgel, Bachs favoriete instrument. Hij signeerde de partituur met de woorden: SDG, ‘Soli Deo Gloria’, en plaatst zijn werk zo onder het teken van de enige goddelijke glorie.
  Op het programma staan verder meesterwerken als Schuberts Impromptus en Tsjaikovski´s de Notenkraker. Het verhaal van De Notenkraker is gebaseerd op Hoffmanns fantasieverhaal De Notenkraker en de Muizenkoning, over een meisje dat bevriend raakt met een notenkraker die op kerstavond tot leven komt, een strijd voert tegen de kwaadaardige Muizenkoning en haar meeneemt naar een wondere wereld van lekkernijen en feeën. Na de pauze kan het publiek genieten van Liszts Hungarian Rhapsody no.2. De in Hongarije geboren componist werd sterk beïnvloed door de zigeunermuziek die hij in zijn jeugd hoorde, die invloed vinden is in dit stuk terug te vinden.
  Het optreden bij Podium Doesburg op 16 april begint om 20.00 uur. De toegang kost 25 euro.

  www.podiumdoesburg.nl