Lezing Marente de Moor

  Bibliotheek, Brummen
  14 april 2022
  20:00 uur


  BRUMMEN – Op donderdagavond 14 april is schrijver en columnist Marente de Moor te gast bij De Boekensteun in de bibliotheek in Brummen. De lezing begint om 20.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl. Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis, anderen betalen 5 euro.

  Marente de Moor woonde in de jaren negentig in Rusland, waar ze aan de theaterschool studeerde en artikelen en columns schreef voor weekblad De Groene Amsterdammer. Na terugkeer in Amsterdam werkte ze een aantal jaren als redacteur voor de weekbladen Elsevier en HP/De Tijd. In 2007 verscheen haar veelgeprezen romandebuut De Overtreder. In 2010 en 2011 werd haar tweede roman, De Nederlandse maagd, zowel in Nederland als Duitsland zeer lovend ontvangen. In 2011 werd het boek onderscheiden met de AKO Literatuurprijs en in 2014 met de European Union Prize for Literature. Het boek is inmiddels in zestien talen vertaald.
  Het in 2013 verschenen Roundhay, tuinscène bereikte de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. In 2016 won Gezellige Verhalen de Biesheuvelprijs voor beste verhalenbundel. Twee jaar later werd haar roman Foon zeer warm onthaald in de Nederlandse pers en onderscheiden met de Jan Wolkers Prijs en de F. Bordewijk-prijs voor het beste Nederlandstalig prozaboek.